• Forside
  • /
  • Trampoliner til nedgravning

Her på siden finder du et kæmpe udvalg af trampoliner og fra nogle af de bedste trampolinmærker på markedet, såsom Berg, Salta, Jumpmaster og flere. Vi anbefaler altid at gå efter en trampolin af god kvalitet, så du sikrer dig at den kan holde i mange år fremover og ikke skal skiftes ud efter blot får år.

Her på siden finder både ovale og firkantede trampoliner, samt trampoliner til nedgravning og de klassiske på ben, som kan stilles op i de fleste haver.


Se udvalget af trampoliner her --

Trampoliner til nedgravning

Det kan give rigtigt god mening at få sin trampolin nedgravet i haven. For det første så fylder den meget mindre i haven udsynsmæssigt, også i forhold til naboer, men derudover er det faktisk også meget pænere at se på i dagligdagen. Man undgår simpelthen at blive træt af at se på sin trampolin. Endelig kan man også undgå at skulle investere i et sikkerhedsnet, da man ikke risikerer at falde ud af trampolinen på samme måde, som hvis den var på ben.


nedgravning trampolin

Pris for nedgravning af trampolin

Du skal regne med at det koster i omegnen af 4.000-12.000 kr. at få nedgravet din trampolin. Det afhænger af hvor stort hullet skal være, om jorden skal køres væk, om du selv samlet trampolinen og selvfølgelig også om let tilgængelig området er. Men det kan bestemt være penge givet godt ud, når man nu er ude og investere i en trampolin, som skal holde i mange år. Og du slipper for det tunge og besværlige arbejde. Anlægsgartnere har simpelthen maskiner og værktøjet til det, så det klares relativt hurtigt og du kan komme i gang med at tage trampolinen i brug.

Du kan med fordel overveje om du kan anvende jorden andre steder på grunden, da det kan være med til at give en stor besparelse på opgaven. Det er faktisk en af de største udgiftsposter hos anlægsgartneren, så du kan nemt spare 5.000 kr. på selv at fordele jorden på egen grund.


Få tilbud på nedgravning af din trampolin fra anlægsgartnere i dit lokalområde. Slip for bøvlet og få det lavet professionelt. Priser fra 4-12.000 kr.


Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Sådan fungerer en nedgravet trampolin

Kontruktionen på en nedgravet trampolin er forskellig fra en almindelig trampolin på ben. I stedet for at den runde cirkel af stellet fastgøres til nogle ben, så fastgøres de til nogle samleled, som fungerer som fødder til trampolinen. Disse fødder har samtidig også nogle huller, som benyttes til at fastgøre trampolinen til jorden. Det kan enten gøres via pløkker eller lign, men også f.eks. ved at sætte fødderne på nogle fliser og herefter simpelthen bore trampolinen fast med skruer til fliserne. Det sikrer et yderst stabilt underlag, som også gør at trampolinen på ingen måde flytter sig ved op.


Sådan graver du din trampolin ned

Nogle graver selv sin trampolin ned og andre hyrer f.eks. en anlægsgartner til det. Det er et stort arbejde at grave hullet til trampolinen ud med håndkraft. Det er rigtig mange tons jord, som skal graves ud og flyttes til et andet sted i haven. Typisk følger der et afstandsbånd med når du køber trampolinen, så du kan måle op, hvordan du skal grave hullet. Dybden i midten skal mindst være 75 cm og gerne mere og herefter skal hullet langsomt gå op langs siderne, så jorden ikke styrter nemt sammen i hullet. Så man skal forestille sig en bue ned i hullet.

Hvis du ønsker hjælp til udgravningen af hullet, så kan du kontakte en anlægsgartner eller havemand med en gravemaskine. Mange har allerede erfaring med at grave trampoliner ned, da det gøres af rigtig mange børnefamilier efterhånden. Du kan indhente 3 tilbud på nedgravning af din trampolin gennem tjenester, som f.eks. 3byggetilbud eller selv kontakte din lokale anlægsgartner.


Har du en skrånende grund, så man man med fordel anvende jorden til at nivelere området omkring trampolinen. Altså skal du ikke afskrive muligheden for at få en trampolin i haven, blot fordi at du har en skrånende grund.

Stort udvalg af trampoliner til nedgravning

Hos Abilica har de et stort udvalg af trampoliner til nedgravning, bla. fra BERG og JumpMaster.

Se modeller

Nedgravede trampoliner fra Berg, Salta og Exit

De kendte trampolinmærker har følgende typer af nedgravede trampoliner


Skal du købe sikkerhedsnet til en nedgravet trampolin?

Du behøver umiddelbart ikke at skulle købe et sikkerhedsnet til din nedgravede trampolin. Der er ikke samme fare for et højt fald fra trampolinen. Men du skal være opmærksom på at trampolinen skal være placeret midt ude på f.eks. en græsplæne, hvor der ikke er nogle farlige ting i nærheden, så der ikke er risiko for at man falder ud i det. F.eks. skal der ikke være hegn, sten eller buske med større grene, som man kan være uheldig at ramme. Man kan falde med stor kraft fra en trampolin, så alt skal være væk.


Få tilbud på nedgravning af din trampolin fra anlægsgartnere i dit lokalområde. Slip for bøvlet og få det lavet professionelt. Priser fra 4-12.000 kr.


Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Derfor kan der altså være tilfælde, hvor du af sikkerhedsmæssige årsager gerne vil montere et sikkerhedsnet på din trampolin. Så kan du trygt lade din børn lege på trampolinen. Men udover sikkerheden, så er det faktisk også ret sjovt med et sikkerhedsnet, også til din nedgravede trampolin. Børnene kan simpelthen lave flere lege, hvor de springer op mod nettet eller generelt bare tør at lave flere forskellige spring, da de altid er sikre på at lande inde på trampolinen. Derfor vælger mange faktisk at købe en nedgravet trampolin inkl. sikkerhedsnet.

Nogle køber det også senere hen, hvor de først har investeret i en uden sikkerhedsnet, men senere alligevel godt kan se fordelen ved det. Det kan dog være lidt dyrere samlet set, hvis du køber sikkerhedsnettet efterfølgende.


Kan man grave en almindelig trampolin ned?

Mange overvejer om man kan grave en almindelige trampolin på ben ned i haven. Det kan faktisk godt lade sig gøre, men det anbefales ikke, da trampolinerne ikke er konstruerede til at være nedgravede, særligt i stellet, men også fordi at det skal sikres at der kommer tiltrækkeligt med luft ud rundt omkring dugen, så du ikke ødelægger hoppeeffekten pga. den øgede luftmodstand. Men det vigtigste er nok at almindelige trampoliner ikke har mulighed for at fastmontere stellet på nogle fliser, så den ikke hopper rundt og graver sig skævt ned i jorden.


To forskellige typer af nedgravede trampoliner

På det seneste er der kommet en ny type nedgravet trampolin, som ligger helt fladt med jorden. Tidligere har de nedgravede trampoliner typisk være hævet 10-15 cm. over jorden, så luften ved hop nemt kunne komme ud. Sådan ser de fleste nedgravede trampoliner også ud i dag. Disse hedder f.eks. Berg InGround eller Salta Ground.

De nye slags ligger helt fladt ved jorden og er typisk bygget, så luften slipper nemmere ud gennem hoppedugen, eller at den slipper ud gennem en teknik igennem kantpolstringen på trampolinen. De hedder Berg Flatground eller Salta Baseground hos henholdsvis Berg og Salta trampoliner.

Om man ønsker trampolinen helt ned til jorden eller 10-15 over jorden (dækkes pænt af kantbånd/polstring) er en smagssag. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele, og begge typer af nedgravede trampoliner er særdeles flotte at kigge på.


Få tilbud på nedgravning af din trampolin fra anlægsgartnere i dit lokalområde. Slip for bøvlet og få det lavet professionelt. Priser fra 4-12.000 kr.


Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk

Videoer om nedgravede trampoliner

Nedenfor kan du se en video fra Berg trampoliner om hvordan man samler og monterer en Berg InGround trampolin:

Og ligeledes her en video, som viser hvordan man udgraver og monterer en baseground trampolin fra Salta trampoliner:


Må du placere din trampolin hvor du vil i haven? Er der særlige hensyn, som du skal tage til din naboer?

Læs alt om regler og lovgivning for trampoliner her.


Læs mere


Få tilbud på nedgravning af din trampolin fra anlægsgartnere i dit lokalområde. Slip for bøvlet og få det lavet professionelt. Priser fra 4-12.000 kr.


Få tilbud her

* I samarbejde med 3byggetilbud.dk